Landi Renzo

Landi Renzo S.p.A. este un jucator important cu o cotă de piaţă deloc de neglijat în domeniul componentelor şi sistemelor alternative ce folosesc drept carburant GPL şi Metan.

Povestea începe în anul 1954 la Reggio Emilia, unde Landi Renzo împreuna cu soția sa Giovannina Domenichini au fondat Atelierele Mecanice Landi Renzo, producător de mixere specifice pentru fiecare tip de vehicul.

Vânzarile au crescut rapid pe tot teritoriul Italiei iar, între 1963 si 1964 au loc primele exporturi către Japonia, Franţa, Belgia şi Olanda.

Landi Renzo 1963

În scurt timp are loc o extindere pe pieţele din Europa de Est, India şi America de Sud.

Landi Renzo se stinge prematur din viaţă în anul 1977. Compania continuă activitatea, fiind condusă de soţie şi fiul său Stefano care, în anul 1987, devine Administrator Delegat al societăţii care va fi transformată în Societate pe Acţiuni (S.p.A.).

Landi Renzo devine un grup industrial; în 1993 a preluat controlul companiei Landi SRL şi Eurogas Holding BV, o companie olandeză care operează în domeniu.

În 1999 este înfiinţată filiala poloneză a grupului, Landi Renzo Polska S.p.Z.o.o. iar în următorul an este achiziţionată Med S.p.A. di Reggio Emilia.

Un nou sediu, armonic şi inovativ din punct de vedere arhitectonic, capabil să transmită conţinutul tehnologiei avansate produse de către companie, este inaugurat în anul 2001 la Cavriago în Reggio Emilia.

Procesul de extindere continuă în anul 2003 cu deschiderea unei sucursale în Brazilia, în anul 2005 în China iar în anul 2006 în Pakistan, an în care ia naştere şi LANDIRENZO Corporate University, o instituţie inovativă, care prin ideiile şi acţiunile sale este dedicată dezvoltării resurselor umane din cadrul Grupului Landi.

În anul 2007 este inaugurat Landi Renzo Pars în Teheran (Iran).

Intenţia companiei este de a accelera dezvoltarea domeniului energiei alternative, care necesită investiţii masive în cercetare (cercetarea devine principalul vector al creşterii).

Landi Renzo Labs

Pe data de 13 octombrie 2008 este achiziţionată firma Lovato Gas Italia.

În septembrie 2009 este inaugurată o nouă filială internaţională: Landi Renzo RO Bucureşti (România).

Pe data de 21 ianuarie 2010 este realizat un nou pas, de importanţă strategică: se înfiinţează Landi Renzo USA Corporation.

În iulie 2010 este achiziţionată cea mai mare companie europeană producătoare de componente electronice pentru industria GPL auto, AEB Spa.

Landi Renzo S.p.A. a început cu mult timp în urmă colaborarea cu cei mai importanţi producători de autovehicule.
În prezent, există o constantă şi stabilă colaborare cu producătorii pentru a proiecta şi construi sisteme perfect integrabile cu părţile electronice şi mecanice ale autovehiculelor moderne.

Parteneriate cu aceşti furnizori sunt focalizate pe anumite modele de pe pieţele specifice şi se va multiplica în viitorul apropiat.

În prezent, Landi Renzo oferă componente şi sisteme următorilor fabricanţi:

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CLIENȚII OEM AI COMPANIEI LANDI RENZO