De peste 60 de ani, Landi Renzo ofera soluții pentru provocările durabilității mediului prin producția, vânzarea și montajul sistemelor pentru sectorul auto bazate pe combustibili alternativi, ce asigură economii utilizatorilor și sunt mai prietenoase cu mediul.


Landi Renzo este astazi o companie cu o puternică prezență în piața mondială a instalațiilor GPL auto din lume, cu operațiuni în peste 50 de țări de pe 5 continente, cu numeroase filiale și subsidiare (http://www.landirenzogroup.com/en/internationalization) și cu o importantă prezență în sectorul OEM, unde dezvoltă proiecte împreună cu numeroși producători de autoturisme (https://landirenzo.com/us/automakers-landirenzo-systems).


Povestea de succes a brandului Landi Renzo porneşte de la o simplă idee. În 1954, Renzo Landi împreună cu soţia sa Giovannina Domenichini deschid împreună un atelier de fabricat mixere auto. La început mai greu, produsele Landi Renzo au succes doar în Italia pentru ca în 1963 micuţa companie de familie din Reggio Emilia să primească primele solicitări externe din Franţa, Belgia, Olanda şi Japonia. De aici până a deveni o companie recunoscută internaţional în domeniul ei mai erau doar câţiva paşi de parcurs. Lucrurile se întâmplă aşa cum trebuie şi Landi Renzo traversează oceanul şi deschide primele birouri în America de Sud şi SUA. În 1977, Renzo Landi moare prematur, afacerea fiind administrată de soţie şi fiul său Stefano Landi, ultimul devenind şi preşedintele companiei, simultan cu transformarea acesteia în societate pe acţiuni. În 1993 Landi Renzo devine grup industrial şi preia controlul companiei Landi SRL şi Eurogas HoldingBV, o companie olandeză care operează în domeniul instalațiilor GPL auto. În 1999, se deschide prima filială a grupului în Polonia, Landi Renzo Polska Sp zoo, iar în anul următor compania cumpără Med S.p.A. Reggio Emilia, un alt furnizor de repere în domeniul auto. În 2001 Landi Renzo îşi stabileşte cartierul general la Cavriago (Reggio Emilia), deschide reprezentanţe în Brazilia (2003), China (2005) şi Pakistan (2006).

 


Epoca modernă a dezvoltării companiei atinge punctul culminant în 2007, odată cu listarea la Bursă (26 iunie) a companiei italiene. Urmează o serie de achiziţii strategice. În 2008, Landi Renzo preia companiile Lovato Gas, A.E.B. Technologies şi compania americană Baytech. Se deschid noi reprezentanţe: în România, Venezuela, Argentina, India şi SUA. În 2013, Landi Renzo preia Emmegas Srl, companie ce produce instalații GPL auto, piese GPL auto și accesorii pentru instalațiile GPL auto şi CNG cu prezenţă sporită pe pieţele din Asia şi America. Landi Renzo SpA este un producător important în industria instalațiilor GPL auto şi CNG din domeniul auto. Cu cei peste 60 de ani de experienţă în domeniul instalațiilor GPL auto, Landi Renzo a devenit partenerul multor producători auto din lume în proiectele acestora de propulsie alternative (aici poţi consulta lista
https://landirenzo.com/us/automakers-landirenzo-systems)


Centrul de cercetare și dezvoltare


În septembrie 2014, Landi Renzo inaugurează Centrul de cercetare și dezvoltare, o unitate futuristică de 15500 m2 realizată ținând cont de cele mai noi standarde de durabilitate ale clădirilor. În aceeași linie cu misiunea companiei de protecție a mediului, Centrul este clasificat cu clasa de eficiență A şi este echipat cu tehnologii avansate de recuperare şi economisire a energiei. Acest Centru, un adevărat motor al inovației pentru întregul grup, cuprinde laboratoare auto cu camere de testare a motoarelor, bancuri dinamice, camere pentru climatizare, unde peste 200 ingineri și cercetători realizează teste impresionante și validări de proiecte noi. Un sistem modern pentru analiza gazelor de evacuare folosind tehnologia informațiilor achiziționează și procesează date ale tuturor parametrilor în timp real, având ca focus în particular componenții poluanți.

       


Producție


Sistemul de producție Landi Renzo este gestionat atât prin unitățile proprii cât și prin intermediul unei rețele de furnizori specializați și certificați. Importante etape ale procesului de producție sunt realizate în interiorul grupului, cum ar fi asamblarea și testarea produselor (instalaţiilor GPL auto).


Ținând cont că Landi Renzo gestionează atât procesele de producție ale componentelor mecanice cât și electronice, sistemele GPL (instalatiile GPL auto) realizate beneficiază de o expertiză amănunțită a fiecărui tip element.


Aceste procese de excelență, bazate pe o tehnologie inovativă, permit companiei Landi Renzo să pună la dispoziție producătorilor de autoturisme (din piața OEM) și rețelei de importatori și montatori de instalaţii gpl auto (din piața AM), produse și servicii eficiente și de calitate pe întregul mapamond.


Sistem de calitate


Sistemul de calitate Landi Renzo a fost certificat în 1996 conform standardului ISO9001. În 2001 Landi Renzo deținea prestigioasa certificare ISO/TS 16949, dedicată în special industriei auto, care pune chiar mai mult accent pe prevenirea defectelor, chiar din fază de proiectare și mai mult decât atât pe planificare și integrarea astfel încat să îndeplinească solicitările clientului.


În 2006 grupul decide extinderea sistemului de calitate ISO 9001 către atelierele autorizate de montaj al instalaţiilor GPL auto și către rețeaua italiană de comercianți, pentru a oferi standarde înalte de calitate în condițiile vânzării, montajului instalaţiilor GPL și a reparațiilor instalaţiilor GPL proprii.


În 2013, cu certificarea ISO14001:2004 referitoare la Sistemele de gestionare ale mediului, Landi Renzo integrează propriul sistem de sănate și siguranță (BS OHSAS 18001), care este folosit începând cu 2010, dezvoltând un singur Sistem de management integrat care combină toate elementele de sănătate, siguranță și mediu înconjurător.


În 2018 compania obține certificare IATF 16949: 2016 standard de referinţă care tratează cerințele Calităţii în sectorul industriei auto. (aici poti consulta lista cu certificarile de calitate obtinute de Landi Renzo Spa:
https://landirenzo.com/us/about-us)


Astăzi, Landi Renzo oferă pe piața instalațiilor GPL auto din peste 50 țări (de pe 5 continente) produse ce înglobează tehnologie în pas cu progresul din domeniu.


Landi Renzo a primit numeroase premii datorită ratei de creștere, direcției administrative și a angajamentului ferm față de inovații atât în ceea ce privește produsele sale , instalatiilor GPL auto cât și a serviciilor oferite.