Landi Renzo

Ghid pentru identificarea provenienței componentelor unei instalații GPL

În piața instalațiilor GPL din România o primă condiție trebuie respectată de toate produsele înainte de lansare. Cei dintre dvs. care s-au gândit la calitate s-au înșelat!

Rezonanța numelui este cea mai importantă în piața instalațiilor GPL. Dacă denumirea produsului are rădăcini latine atunci șansele să-l poți vinde cresc vertiginos, știut fiind faptul că Italia este patria instalațiilor GPL.

Clarificările ce vor urma, vor să aducă lumină în acesta piață semiobscură, dat find că noi, Proeco Gas Systems, suntem reprezentanții liderului mondial al instalațiilor GPL – Landi Renzo în România, iar compania italiană dorește să-și respecte blazonul, producând și testând toate componentele kiturilor sale în Italia în compania-mamă Landi Renzo sau prin companiile aflate în portofoliu, achiziționate de-a lungul timpului.

Pentru clientul obișnuit, o verificare a licenței în baza căreia atelierul montează instalația poate risipi toate nedumeririle privind provenineța kitului GPL. În anexa licenței sunt trecute denumirea fiecărui reper din componența instalației GPL, numele producătorului, marca de omologare și tara de proveniență. Aceste licențe sunt documentele care atestă proveniența componentelor unei instalații GPL și care permit comercializarea în România. Cum fiecare instalație GPL este compusă din mai multe repere, fiecare dintre comercianți o poate “boteza” după bunul plac, cei mai mulți preferând, cum am amintit mai sus, o denumire italiană, de multe ori împrumutată de la unul dintre reperele din componență produs în Italia sau cu nume de botez italian dat de producător. Despre componentele fabricate în Polonia sau Turcia, unele fiind chiar de o calitate îndoielnică, nu se pomenește niciun cuvânt.

Facem aceste clarificări pentru a încerca să risipim neclaritățile privind provenința instalațiilor GPL din România, să punem capăt speculațiilor și neadevărurilor rostite pe la colțul atelierelor. Clientul trebuie informat și are dreptul să decidă în alegerea lui, în cunostință de cauză.

Landi Renzo este un produs veritabil, fabricat integral în Italia, inclusiv accesoriile de montaj (furtunuri, conducte, etc.) – un produs cu pedigree, componentele sale fiind testate împreună. Licențele de produs în baza cărora sunt puse în vânzare pot confirma originea componentelor sale. Ca reprezentanți în România ai liderului mondial, nouă, Proeco Gas Systems, ne revine obligația să facem aceste precizări.

Pentru exemplificare vă arătăm mai jos cum puteți verifica autenticitatea unui reper din componența unei instalații GPL. În licenţa emisă de RAR pentru fiecare instalaţie GPL vândută în România se regăsesc toate reperele ce compun kitul.

 

Exemplu de extras dintr-o licență Proeco Gas Systems:

Extras Licență Proeco Gas Systems

 

Interpretarea datelor din licență:

După cum se observă, pe coloana 1 veți regăsi denumirea reperului, coloana 2numele producătorului și țara de proveniență, coloana 3tipul , iar pe coloana 4marca de omologare.

Reductor

Rampa Injectoare

ECU

 

Construcție unitară:

Centrala electronică a instalaţiei GPL este totodată şi creierul întregului kit. Tocmai de aceea este foarte important ca această componentă să fie testată împreună cu celelalate componente. Cum ar fi posibil acest lucru când electronica este concepută de un producător după anumite standarde, iar celelalte componente sub fabricate de alţi producători, eventual din ţări diferite (Italia sau Polonia)?

Situaţia ideală este accea ca o instalaţie GPL să fie produsă unitar şi testată înainte de lansare. Sistemele oferite de Landi Renzo sunt produse unitar în companiile ce fac parte din grupul italian. Acesta este şi unul din motivele pentru care marii producători auto mondiali au ales să demareze proiecte OEM (mai pe româneşte, din fabrică) împreună cu Landi Renzo. Lista completă poate fi consultată accesând linkul acesta.

Dacă un simplu om poate fi uşor înşelat doar prin denumirea italiană a instalaţiei, un producător auto va testa instalaţia propusă, va audita producătorul, şi cel mai important va cerceta standardul de calitate al fiecărui reper din componenţa instalaţiei. Abia în urma acestui proces se va putea lua o hotărâre privind calitatea produsului şi a producătorului. La aceste exigenţe, instalaţiile Landi Renzo şi compania Landi Renzo au raspuns pozitiv fiind alegerea numărul 1 pentru proiectele OEM.

 

Accesorii:

Poate la prima vedere, accesoriile unei instalaţii GPL nu par destul de importante. Lumina reflectoarelor nu va cădea niciodată asupra lor.

Atunci când alegeţi o instalaţie GPL nu veţi acorda importanţa necesară acestor detalii. Noi vă spunem să nu neglijaţi aceste aspecte aparent minore. Când accentul cade pe preţul de achiziţie şi nu pe calitate nu este exclus ca problemele să apară în primii ani de utilizare.

La capitolul furtunuri, Landi Renzo a ales din multitudinea de oferte pe cea a liderului mondial în acest domeniu – Parker Hannifin, în timp ce alţi importatori au preferat producători din Polonia, Turcia sau îndepărtata Asie, pe considerente economice.

Furtun

Conducta de cupru (racord fix) folosită la montaj ar trebuie să aibă o grosime minimă acceptată de 0,8 mm. Landi Renzo a ales ca furnizor pentru acest reper unul dintre cele mai mari producători: ZETAESSE grosimea conductei fiind de 1 mm , adică grosimea recomandată.

Conducta Cupru

 

Despre Kiturile GPL Dedicate:

Este ultima modă în piaţa instalaţiilor GPL din România preluată de tot mai mulţi importatori şi montatori. În traducere liberă, acest lucru înseamnă că producătorul instalaţiei GPL va pune în vânzare un kit personalizat ca setări şi configuraţie special conceput pentru fiecare model de autoturism în parte! O companie de talia liderului mondial Landi Renzo face acest lucru graţie colaborării de ani de zile cu marii producatori auto mondiali (pentru conformitate vezi lista colaboratorilor OEM) în proeictele OEM, cât şi datorită noilor tehnologii FSI, TSI , TFSI – în cazul motoarelor cu injecţie directă pentru care se oferă kituri dedicate fiecărui tip de motor (cod motor).

Ori de câte ori vi se prezintă o ofertă pentru un kit instalatie GPL dedicat , solicitaţi dovezi în acest sens care sa certifice că acel kit este cu adevărat dedicat şi nu un kit instalatie GPL ce poate fi adaptat şi montat cu uşurinţă pe orice model de autoturism, în diverse versiuni de motorizări.

La final, fiecare dintre dvs. are libertatea de a alege instalaţia GPL . De preferat ar fi ca acest proces să aibă loc după o minimă informare asupra produsului, caracteristicilor acestuia şi a regimului de exploatare, şi evitând a cădea în capcana unor oferte mincinoase.